Julen är verkligen speciell, vare sig man äter julmat eller inte. Det känns som alla sinnen är på helspänn dessa dagar innan Jul. Tänk vad vi är präglade av minnen, på både gott och ont. Vi överför våra traditioner på våra barn, men jag märker att det blir mindre och mindre för varje år! I år är första året på tjugosex år som Julen firas utan min vuxna son, lite tråkig känsla, men de måste ju få skaffa sig egna traditioner! Jag får se honom en timme eller två, innan han ska vidare…

Vår tradition är att åka till Östermalmshallen och köpa julskinka, och lite annat gott… Vi köper försk rimmad skinka och ugnsbakar den själva varje år, underbart med doften som sprider sig, och skinksmörgås på uppesittarkvällen. Då börjar Julen liksom! Jag är inte särskilt förtjust i julmat, men så mysigt att laga till. Jag och Emma är överens, ägghalvorna är bäst på julbordet, det andra kan vi hoppa över!

Efter julshopping följer tradition att vi äter hummer på Lisa Elmqvist. Men idag sprang vi på en gemensam vän så det blev skål i bubbel 🥂för ”minnen och traditioner” en tidig middag, och babbel några timmar på Tures i Sturegallerian. Lite fönstershopping, och bara njuta av julstämningen! Sen hem till katten Elvis och slå in julklappar. Eller rättare sagt Elvis äter papper, och försöker ta allt snöre. Jag gör flera pappersbollar med snöre och tejp som han skjuter in under skåpen!

Kvällen avslutas med en fantastiskt härlig inbjudan till att fira in det Nya Året 2019 med Anki Bagger & Mattias Frisk och vänner! 🎉Oj vad trevligt det ska bli, det ser vi fram emot! Vi firar in 2019 (som är vårt bröllopsår) och påminns om att det är mindre än fem månader kvar till 16 maj. Vi tar upp bröllopsplaneringen efter helgerna, nu måste vi vila tankarna lite! Säkert blir det lite kul mellandagsrea också. Tänker speciellt på skor och mina ögon ser ju bara Jimmy Choo… vet inte vad som är fel?! (sorry älskling, kan inte hjälpa det)

Men så här, dan före dan…före doppardan är julklapparna färdiga, julmaten inhandlad… Nu kan Tomten komma!

Vi önskar alla en riktigt God Jul  🌟

/Jenny