Att välja rätt bröllopslokal är ett av de första men nog så viktiga beslutet ni kommer att ta som blivande bröllopspar . Att se över vilka leverantörer ni ska välja titta över er budget, tema, färger och är det tänkt gå i stil med er klädsel.

Första punkten:
Uppskatta och fundera över hur många personer ni vill bjuda in till er stora dag. Viktigt tänka på då inte alla lokaler kan rymma det antal ni planerar att bjuda till festen/middagen. Dessutom – vilken inriktning vill ni ha på både bröllop och fest. Rustikt, lantligt, elegant eller glittrande slottsinramning – där hänger naturligtvis prislappen med i valet. Sedan om ni tänker er genomgående färgtema, enkelt, avskalat eller om ni vill gå all-in. Det är här ni sätter ribban ekonomiskt för fortsatt planering.

Andra punkten:
Utifrån vald lokal, nu dags se över vilken ekonomi ni vill lägga på både lokal, mat och att ni får alla aktuella priser vad som gäller och ingår i lokal och mat och vad som ingår i hela paketet.

Trejde punkten:
Hämta gärna inspiration från bröllopsfotografers men gärna också olika bröllopskoordinatorers bilder på nätet. Lättare få en idé om hur göra, eller om lokaluthyraren också har foton från tidigare bröllop i lokalerna för att få en uppfattning om både dekoration och dukning.

Fjärde punkten:
Nu är ni en bra bit på väg. Lokalen brukar vara det knepigaste. Inte minst, datumet som ni naturligtvis redan har bestämt, och under sommarhalvåret finns det ju inte så många lördagar att välja på, om man vill gifta sig just en lördag. Något som kan vara bra att ha med i tanken på ekonomin. Att välja gifta sig under tidig vår eller höst, kan ge bättre ekonomi på lokalhyran än under högsäsong. Ett höstbröllop kan vara nog så vackert med all färgprakt. Dock sker de flesta bröllop från tidiga maj till sena september, om ni valt datum däremellan gäller det att vara ute i god tid. Efter att ni valt ut festlokalen, gör ett besök och träffa ansvarig för festvåningen – efter det så känns det lättare att gå vidare med allt övrigt i planeringen.

Femte punkten:
Kommer bröllopet ske med start redan med samling på fredagskvällen – finns övernattningsmöjligheter. Eller kommer lokalen ha sådant läge att gästerna har möjlighet ta sig hemåt utan speciella arrangemang. Många saker att tänka på. Vi börjar så långt, och återkommer snart med fortsättningen,

i Bröllopsmässan 2019 så finns både bröllopskoordinatorer och lokaluthyrare på plats. Lyssna med dem, de är de verkliga proffsen och kan besvara alla funderingar och frågor.